Doe de woningscan met warmtebeeldcamera 

warmtescan van huis

Vanaf 1 november is het mogelijk om een warmtebeeldscan te laten maken van jouw huis. Aanvragen kan via de website www.energiehuisslimwonen.nl. Met zo’n scan wordt zichtbaar waar de meeste warmte verloren gaat en waar je eventueel isolerende maatregelen zou kunnen nemen. Let op: De scans kunnen alleen worden uitgevoerd bij koude dagen en geschikte weersomstandigheden.  

Hoe werkt zo’n scan? 

Een warmtebeeldcamera kan de warmte die elk oppervalk afgeeft, waarnemen en vastleggen. De opnames geven dan een indicatie van waar warmte verloren gaat. Wanneer je een afspraak maakt voor een scan met de warmtebeeldcamera, komt een van onze energiecoaches bij je langs en maakt een aantal opnames van de gevels en het dak van jouw woning en lichten dit mondeling toe. Ze helpen je ook op weg met voorlichting over isolatiemogelijkheden zoals dak-, glas- of spouwmuurisolatie. 

Aanvragen 

Heb je belangstelling, dan kun je je opgeven voor een warmtescan via het formulier op de website van EnergieHuis Slim Wonen: www.energiehuisslimwonen.nl/warmte. Eén van de energiecoaches neemt zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Voor het uitvoeren van een scan met de warmtebeeldcamera vragen wij een bijdrage van € 10,-. Je kunt dit voldoen bij de aanvraag.

Tips: doe vooraf de Woning Quickscan of kom langs tijdens een inloopspreekuur van EnergieHuis Slim Wonen. Het inloopspreekuur vindt elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 10.00-12.30 uur plaats in de bibliotheek in Someren.