Help! Someren zoekt klussers

Gemeente Someren wil graag haar inwoners ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning en het besparen op de energiekosten. Helaas heeft niet iedereen de tijd, de middelen en/of de vaardigheden om zelf deze maatregelen te nemen. Voor het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen in woningen is de gemeente op zoek naar handige klussers die in hun vrije tijd graag inwoners verder op weg willen helpen.

Starten met energie besparen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Naast de thermostaat een paar graden lager zetten en het licht uitdoen, kunt u ook verschillende maatregelen treffen in de woning die hieraan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het plaatsen van tochtstrips in de woning;
  • het aanbrengen van radiatorfolie;
  • het vervangen van halogeenlampen of gloeilampen door ledlampen;
  • het plaatsen van een brievenbusborstel;
  • enzovoort.

Hier zijn klussers voor nodig. De gemeente zorgt dat u goed voorbereid op pad gaat en regelt een vrijwilligers- en rijkostenvergoeding. Bent u geïnteresseerd? Wilt u graag uw buurtbewoners helpen? Meld u dan nu aan voor het klusteam!

Voor vragen en aanmeldingen kunt u een e-mail sturen naar duurzaam@someren.nl of contact opnemen met het KCC, telefoon (0493) 494 888.