Voucher van € 70,- voor huurders

tijdschakelaar en geld

Someren helpt haar inwoners graag verder met energie besparen. Dit is goed voor het klimaat én de portemonnee. Er zijn diverse regelingen beschikbaar. De gratis energieadviezen zijn helaas vergeven. Kijk voor meer info op www.duurzaambouwloket.nl/rrew-someren.

De Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) biedt verschillende mogelijkheden om energie te besparen:

Voucher van € 70,- voor huurders

Huurders kunnen voor € 70,- gratis energiebesparende producten aanschaffen. Denk hierbij aan producten ter verbetering van de isolatie zoals een tochtstrip, tochtband, radiatorfolie, vezelmateriaal, kit of een brievenbusklep. Of producten ter besparing van energie zoals de aanschaf van ledlampen of tijdschakelaars. (De vouchers voor woningeigenaren zijn inmiddels vergeven.)

Waterzijdig inregelen verwarmingsinstallaties

Huiseigenaren kunnen hun huis tot 20 procent goedkoper verwarmen als ze het water in de centrale verwarming goed laten doorstromen. Met waterzijdig inregelen van de verwarmingsinstallatie kunt u de ruimtes in uw huis efficiënter verwarmen en hoeft de cv-ketel en de cv-pomp minder hard te werken. Via de RREW kunt u € 250,- korting krijgen op de kosten voor het waterzijdig in laten regelen van uw verwarmingsinstallatie.

Vervangen centrale ventilatiebox

Ongeveer 3 van de 10 huizen hebben mechanische ventilatie. Dit betekent dat een centrale ventilatie-unit de lucht in huis afvoert. Oudere units (10 jaar en ouder) hebben vaak nog een ventilator op wisselstroom. Het is slim om deze ventilatiebox te vervangen door een ventilator op gelijkstroom aangezien deze namelijk veel minder stroom gebruikt. Via de RREW kunt u € 250,- korting krijgen op de kosten om uw ventilatiebox te laten vervangen.

Meer info en aanvragen vouchers

Op www.duurzaambouwloket.nl/rrew-someren tref je meer informatie aan over de genoemde energiebesparende maatregelen en kunt u uw voucher aanvragen. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst geregistreerd en opgepakt (vol=vol).